Teka silang kata dapat atasi lupa

 Ahad, 1 Mac 2009  

Mereka yang sering menghabiskan masa dengan mencari jawapan untuk teka silang kata sebenarnya membantu merawat masalah mudah lupa.

Penemuan terbaru itu dirumuskan oleh sebuah badan penyelidik bancian produk pengguna Amerika Syarikat, Which? dengan bantuan pasukan panel saintis kaji otak negara itu.

Mereka membuat perbandingan dengan pemain peralatan Nintendo DS berharga ratusan dolar bersama sekumpulan sukarelawan yang menyelesaikan masalah teka silang kata.

"Uji silang kata menunjukkan aliran darah di bahagian depan otak meningkat menyamai mereka yang suka mencari maklumat dengan melayari Internet," kata jurucakapnya.

- AGENSI
Teka silang kata dapat atasi lupa 4.5 5 MOHD. ADHA MOHD. ZAIN Ahad, 1 Mac 2009 Mereka yang sering menghabiskan masa dengan mencari jawapan untuk teka silang kata sebenarnya membantu merawat masalah mudah lupa. Penemuan...


1 ulasan:

 1. kewl
  sy suke play sudoku
  tetibe jadi pndai lam skelip mata
  hahahaha
  btw nice entry yea
  :)

  BalasPadam

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Copyright © 2008 - MY ADHA. All Rights Reserved. Theme by CB Design