PAKEJ SOALAN PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PENGUASA KASTAM W27

Kepada calon yang akan menghadapi Peperiksaan Online Pengambilan Penolong Penguasa Kastam Gred W27, boleh mendapatkan Pakej Panduan Soalan Peperiksaan Online SPA bagi Penolong Penguasa Kastam.
Sila daftar e-mail anda di sini --> http://jvsecurepay.com/access/69bh/28?camp_id=1401

PANDUAN, CONTOH SOALAN & TIPS UJIAN PTD & PEPERIKSAAN SPA GRED 41

on Monday, March 29, 2010

Anda pernah GAGAL Ujian SPA?

Anda tak tahu BAGAIMANA nak LULUS?

Anda KECEWA dengan keputusan Tahun Lepas?

Saya ada berita baik untuk anda, anda
tak perlu GAGAL lagi!

Anda GAGAL kerana;
- anda tak tahu format soalan
- soalan-soalan begitu banyak dan anda tergamam
- anda tak cukup persediaan
- anda tak tahu bagaimana nak bersedia
- anda tak tahu apa yang perlu dibaca
- anda tak tahu di mana rujukan tepat
- anda tak pernah buat contoh soalan
- .. atau mungkin anda anggap yang ianya bukan
rezeki anda..

Sebenarnya, masalah UTAMA untuk
kebanyakan calon peperiksaan bertulis SPA ialah
tak ada satu rujukan khusus untuk membantu dan
menunjuk cara tentang bagaimana nak bersedia,
apa yang ditanya, bagaimana bentuk soalan,
apa seksyen dan penilaian sebenar atau secara
umumnya, calon tak tahu apa sebenarnya yang
bakal mereka lalui.

Secara umumnya, format peperiksaan tahun ini
merangkumi 2 bahagian;

==================
Bahagian 1
==================
Seksyen A;
Pengetahuan Am mengenai Malaysia dan Alam Sekeliling

Seksyen B:
Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen C:
Kefahaman Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris

Seksyen D:
Esei Bahasa Melayu

Seksyen E:
Esei Bahasa Inggeris

==================
Bahagian 2
==================
Seksyen A: Ujiah Sahsiah
Merangkumi 200 soalan Ujian Sahsiah

Seksyen B: Minat
Merangkumi 227 soalan

Sebenarnya format ini adalah FORMAT LAMA untuk
Ujian Bertulis M41 PTD, tetapi hanya ada sikit
perubahan pada seksyen C dan tambahan Ujian
Sahsiah. Yang lain semuanya sama dan saranan
saya untuk anda ialah, cuba cari kawan
yang pernah menduduki peperiksaan PTD, dan
dapatkan pengalaman diaorang kerana format
dan soalan adalah hampir sama!

Tapi jika anda buat edikit rujukan di
internet mengenai Pegawai Tadbir Diplomatik,
anda mesti pernah terjumpa 'Team Tips PTD' yang
sememangnya banyak membantu ramai calon untuk
berjaya menjawat jawatan PTD. Baru-baru ini
mereka telah menyusun satu rujukan yang begitu
komprehensif khas untuk peperiksaan bertulis
Gred 41. Antara komponen yang ada dalam Pakej tersebut ialah;

===============================
Komponen 1: Diskripsi Prima
===============================
- Ianya adalah ebook utama 64 mukasurat

- Menerangkan secara terperinci setiap seksyen yang bakal ditanya

- Merangkumi analisis setiap seksyen hasil kajian kepada kertas-kertas peperiksaan yang lepas

- Mengandungi lebih 90 contoh soalan keseluruhannya merangkumi setiap seksyen

- Setiap seksyen dibahagikan kepada beberapa pecahan dengan huraian melebihi apa yang dikeluarkan untuk sebaran umum pihak SPA sendri. Jadi ianya lebih komprehensif!

- Mengandungi strategi bagaimana nak buat persediaan dan link-link rujukan utama turut disediakan

- banyak lagi untuk diceritakan disini!


====================================
Komponen 2: Soal Jawab Inkuiri PTD
====================================
- mengandungi soalan-soalan lazim yang ditanya oleh calon PTD

- himpunan soalan-soalan dan jawapan yang tepat untuk setiap soalan

- ianya adalah soalan yang pernah ditanya oleh 'senior' anda yang membaca blog tipsptd sebelum ini

- kebanyakan soalan yang ditanya adalah bertindih dan mereka simpulkan semuanya untuk anda, jadi anda tak perlu bertanya lagi dan meraba-raba mencari jawapan kepada soalan anda kerana semuanya pernah ditanya dahulu!

============================================
Komponen 3, 4, 5, 6:
Nota Esei (Isu Alam Sekitar, Isu Nasional, Isu Kesihatan, Isu Ekonomi)
============================================
- mengandungi pelbagai maklumat isu semasa yang dirangkum dalam 4 blok utama seperi yang disebut di atas

- anda tak perlu pening kepala lagi nak cari semua maklumat dengan menyelak akhbar, membaca majalah dan lain-lain

- semuanya telah dikumpulkan untuk memudahkan persediaan anda dan bayangkan berapa banyak masa yang boleh anda jimat

- NKRA, H1N1, KPI dan lain-lain, anda tahu semua ini? Ianya disusunkan untuk anda dalam susunan yang ringkas dan kemas!

dan banyak lagi.. Anda boleh lihat kandungan keseluruhan Pakej Rujukan tersebut di;

http://www.tipsptd.com/hop.php?ref=my

yang paling menarik ialah,format
nya sudah diselaraskan dengan 'Peperiksaan
Memasuki Perkhidmatan Awam 2010' yang merangkum
13 jawatan Perkhidmatan Awam.

http://www.tipsptd.com/hop.php?ref=my



p/s Untuk membeli di internet, anda harus kenal
siapa mereka dan 'Team Tips PTD' adalah rujukan
prima dan ber'authority' dalam rujukan PTD dan
anda tak harus ragu lagi untuk memilikinya!

http://www.tipsptd.com/hop.php?ref=my



Ranking: 5

{ 16 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

abg adha...kalau beli ebook ni dari blog abg adha...xde diskaun ker?
kpli ade...xkan yang ni xde...he2..kuang2x


Tuesday, March 30, 2010 at 9:11:00 AM GMT+8
MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

buat masa ni kena beli terus dari Team PTD
takde diskaun :)


Tuesday, March 30, 2010 at 9:18:00 AM GMT+8
NorGG Idris said...

baru je beli pagi tadi. harap2 dpt cepat.
nervous! 1st time dpt^^


Tuesday, April 6, 2010 at 10:42:00 AM GMT+8
Anonymous said...

hai.nak beli boleh?utk exam penguasa kastam 4/2 ada?


Thursday, January 19, 2012 at 6:00:00 PM GMT+8
Anonymous said...

Anith Elyia Bahrim
yg komen previously


Thursday, January 19, 2012 at 6:00:00 PM GMT+8
MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

Anith Elyia Bahrim - Boleh dapatkan Pakej ini di : http://www.tipsptd.com/hop.php?ref=my

Pakej tersebut telah dikemaskini untuk Peperiksaan Pegawai Kastam.


Friday, January 20, 2012 at 2:59:00 AM GMT+8
Anonymous said...

salam.....sye nk beli tuk exam penguasa kastam...msih ade lg x?


Wednesday, January 25, 2012 at 1:34:00 PM GMT+8
Anonymous said...

salam...sye nk beli..msih djual lg ke?


Wednesday, January 25, 2012 at 1:35:00 PM GMT+8
MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

W'salam. Pakej ini dalam bentuk ebook. Akan dijual sehingga 31 Januari 2012. Boleh dapatkan dengan klik link di atas :
http://www.tipsptd.com/hop.php?ref=my


Wednesday, January 25, 2012 at 2:22:00 PM GMT+8
Anonymous said...

salam.mcm mane nk beli eh??sy punya xm bln 4 ne..


Tuesday, March 27, 2012 at 12:30:00 AM GMT+8
Anonymous said...

salam..saya dah buat pembayaran utk ebook nie..tapi malangnye saya xdapat nak copy n paste bukti pembayaran tu pada borang pengesahan bayaran..so saya ambik insiatif utk emailkan kan bukti pembayaran kepada geng2 tipsptd.com..
harap2 bukti pembayraan saya tu diterima...masih lagi menunggu ebook belum sampai2 lagi..harap2 tidak kene tipu..


Tuesday, May 8, 2012 at 11:51:00 AM GMT+8
Anonymous said...

salam,tuk exam pegawai teknologi maklumat ataw penolong pegawai teknologi maklumat ada skali ke? suhara


Friday, September 28, 2012 at 10:20:00 PM GMT+8
Anonymous said...

Abg Adha, mcmna sye nk beli bku dr team PTD, sye da rply eml inform sye da dpt srt twarn, tp diorng x rply pn


Sunday, April 7, 2013 at 4:35:00 PM GMT+8
Unknown said...

Iskandar Faliq: Salam Tuan/Puan, Macamana saya nak beli nota PTD untuk isteri saya...
tumpang tanya sebagai isteri berapa % beliau boleh berjaya memasuki PTD. email saya iskandarfaliq@gmail.com / suhaidamohamadidris@gmail.com


Monday, April 8, 2013 at 10:38:00 PM GMT+8
MOHD ADHA MOHD ZAIN said...

Untuk membeli Pakej ebook Tips PTD ini, sila ke : http://www.tipsptd.com/hop.php?ref=my

Ikut arahan seperti yang dinyatakan, buat bayaran dan isi borang tempahan. Tempahan akan diproses dan link download akan dihantar ke e-mail tuan/ puan dalam masa 24 jam.


Tuesday, April 9, 2013 at 10:06:00 AM GMT+8
Shazwani Meor said...

Salam untuk exam pegawai teknologi maklumat atau penolong pegawai teknologi maklumat ada x?


Friday, July 12, 2013 at 9:59:00 AM GMT+8

Post a Comment

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© MY ADHA - SUMBER MAKLUMAT & JAWATAN KOSONG TERKINI | Hakcipta Terpelihara 2008 - 2014
D.I.Y Themes ByBelajar SEO