CONTOH SOALAN EXAM / PEPERIKSAAN PTD 2014

Kepada calon yang akan menduduki peperiksaan PTD pada 1 November 2014
Daftar sekarang! --> http://jvsecurepay.com/access/116rg/28?camp_id=2264

Tarikh Iklan dan Tarikh Tutup Permohonan Kemasukan ke IPTA bagi Sesi Akademik 2012/2013

on Thursday, January 5, 2012

Iklan permohonan kemasukan ke IPTA bagi Sesi Akademik 2012/2013 :
1. Lepasan Diploma/Setaraf : 8 Januari 2012 (Ahad)
2. Lepasan STPM/STAM : 8 Januari 2012(Ahad)
3. Lepasan SPM/Setaraf : 8 Januari 2012 (Ahad)

Tarikh pembelian no. pin dan borang permohonan kemasukan ke IPTA dibuka :
1. Lepasan Diploma/Setaraf : 9 Januari 2012 (Isnin)
2. Lepasan STPM/STAM : 9 Januari 2012 (Isnin)
3. Lepasan SPM/Setaraf : 9 Januari 2012 (Isnin)

Tarikh Tutup Permohonan mengikut Kategori:
1. Lepasan Diploma/Setaraf : 2 April 2012 (Isnin)
2. Lepasan STPM 2011 : 2 April 2012 (Isnin)
3. Lepasan STAM 2011,2010 : 2 April 2012 (Isnin)
4. Lepasan SPM 2011 : 2 April 2012 (Isnin)

Laman Web UPU : http://upu.mohe.gov.my
Ranking: 5

{ 17 comments... read them below or add one }

Anonymous said...

Salam,sy nak ty baru2 nie sy ade memohon Ijazah Sarjana Muda Business Admin (Hons) Human Resources ambilan MAC 2012 di UiTM tetapi permohonan x berjaya..rayuan boleh dibuat bermula 13 Feb - 17 Feb 2012..Sy ingin mendptkan pandangan semua adakan sy layak ke kos berkenaan sedangkan sblm ini mengambil Diploma in IT, utk pengetahuan sy mendpt CGPA 3.23, MUET band 3 & kepujian 5 subjek di peringkat SPM tetapi hanya lulus BI SPM...utk pengetahuan sy ade mengambil ulangan BI SPM 2011 tetapi result SPM hanya akan keluar pd bln MAC sedangkn kemasukan UiTM juga pd MAC ini..ADAKAH SY LAYAK DIPERTIMBANGKAN PIHAK UITM??? EMEL:shahdam90@yahoo.com


Friday, February 3, 2012 at 1:06:00 AM GMT+8
MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

W'salam. Agak susah jika saudara/i hanya lulus BI. Ini kerana UiTM menggunakan BI sebagai bahasa pengantar. Sekurang-kurangnya mesti kredit. Jadi, saudara/i kena tunggu keputusan ulangan BI SPM dulu.


Friday, February 3, 2012 at 1:40:00 AM GMT+8
Anonymous said...

Tq atas jwpn di atas..tetapi keputusan ulangan BI SPM 2011 hanya akan keluar pd pertengahan MAC ini sedangkan UiTM sudah mula kuliah pd 5 MAC 2012..Bolehkah sy membuat surat rayuan memohon tawaran bersyarat bermaksud daftar dahulu di UiTM,sekiranya sy kredit BI ulangan sy boleh meneruskan pengajian??? Utk pengetahuan saudara CGPA semester akhir sy adalah 3.27 dan MUET band 3 dan kolej sy dulu juga m'gunakan BI sbg bhs pengantar..Sy amat memerlukan jwpn saudara..


Friday, February 3, 2012 at 10:38:00 AM GMT+8
MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

Biasanya UiTM atau mana-mana IPTA tidak mengamalkan tawaran bersyarat. Pemilihan adalah berdasarkan pencapaian akademik dan ko-kurikulum. Kredit BI dalam SPM adalah SYARAT UTAMA kemasukan ke UiTM. Jadi, agak susah untuk dipertimbangkan jika keputusan masih belum keluar. Apapun, cubalah buat rayuan.


Friday, February 3, 2012 at 11:37:00 AM GMT+8
Anonymous said...

Tq sekali lg atas jwpn saudara, tetapi sy pernah mendengar ttg tawaran bersyarat utk pelajar ke program ijazah yg belum mengambil MUET..Sy amat yakin yg sy akan kredit BI pd kali ini..dan satu lagi minimum pencapaian 6C juga sudah dikira sbg kredit kan??


Saturday, February 4, 2012 at 2:31:00 PM GMT+8
Anonymous said...

salam,saya nak tanya tentang tawaran bersyarat bagi pelajar ke program ijazah yg belum mengambil muet...macam mana hendak memohon?...sebab saya lepasan diploma dan akan mengambil ujian muet bulan julai ini...jadi tak sempat untuk isi keputusan muet...maklum balas saudara amat saya hargai..


Sunday, February 12, 2012 at 5:14:00 PM GMT+8
MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

W'salam. Kena ada keputusan MUET dahulu baru boleh memohon.


Sunday, February 12, 2012 at 7:04:00 PM GMT+8
Anonymous said...

Assalamualaikum......saya nak tanya tentang pengambilan untuk program lepasan diploma sesi kedua selepas pengambilan melalui upu masih ada untuk tahun 2013?...sebab saye tidak sempat isi untuk pengambilan melalui upu pengambilan september...mohon maklum balas saudara -zul


Tuesday, February 14, 2012 at 4:24:00 PM GMT+8
MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

Saudara Zul
- Waalaikumsalam. Permohonan lepasan diploma ke IPTA belum tutup lagi. Masih boleh memohon di : http://upu.mohe.gov.my


Tuesday, February 14, 2012 at 5:56:00 PM GMT+8
MAZLAN said...

Salam. Saya nk tanya berkenaan dengan permohonan UPU online nie. Saya lepasan diploma dan hendak menjadikan pilihan jurusan kejuruteraan sebagai pilihan. Baru- baru ni saya dapati jurusan kejuruteraan telah tiada dalam senarai walaupun di UTEM,UITM, mahupun UTHM. Tarikh tutup permohonan difahamkan pada 2 April 2012 ini. Adakah permohonan untuk jurusan kejuruteraan telah pun ditutup sebelum tarikh tutup.?


Sunday, March 11, 2012 at 9:57:00 PM GMT+8
Deanna said...

salam, saya cuba untuk kemaskini permohonan ke IPTA di laman web upu tetapi apabila saya memasukkan kata laluan ATAU nama ibu, laman web tersebut menyatakan bahawa data yang saya maksudkan adalah ralat. Malah nama ibu yang dimasukkan dan kata laluan salah sedangkan saya menggunakan informasi yang sma semasa mengemukakan prmohonan dahulu. untuk pengetahuan tuan, saya telah mencuba selama berhari-hari namun gagal, adakah ini disebabkan kesibukan laman web tersebut ?


Saturday, March 24, 2012 at 9:29:00 AM GMT+8
Anonymous said...

salam..saya nak tanya tarikh permohonan masuk ke UiTM untuk program diploma bagi lepasan SPM dah tamat ke?


Monday, March 26, 2012 at 9:49:00 PM GMT+8
Anonymous said...

assalamualaikum..sy nk tanya tarikh tutp permohonan utk lepasan dip sesi september 2012 untuk ijazah sarjana muda ialah pad 2 april 2012kn?masalahnya sy ingin memohon pada saat akhir.masih sempat lg ke sy untuk mohon pada hari tarikh ttp permohonan?sekiranya sempat,peluang utk mohon secara online sehingga pukul berapa?dan bilakah tarikh tutup sebenar untuk sy antar salinan/dokumen ke setiap universiti pilihan?ini kerana penghantaran surat melalui pos juga mengambil masa..harap maklum bals secepat mungkin.tq-nurul


Saturday, March 31, 2012 at 8:25:00 PM GMT+8
nabilaomm said...

Salam,saya ingin bertanya,saya telah pun mengambil MUET MAC 2012 dan sempat untuk memohon UPU ambilan 2012/2013. Saya ingin bertanya semasa mengisi borang online upu itu, ruang untuk keputusan MUET telah saya letakkan belum mengetahui keputusan, dan diruang nombor pendaftaran MUET telah saya letakkan nombor giliran saya...adakah pihak UPU akan tetap menilai MUET saya, ini kerana keptusan MUET harus ader sebelum memohon.saya harap pihak tuan dapat menjawabnya.terima kasih.


Thursday, April 5, 2012 at 1:03:00 PM GMT+8
Anonymous said...

NOR HIDAYAH

ASSALAMUALAIKUM...
Saya lepasan spm 2011 nak tanya...adakah permohonan ke politeknik atau uitm bagi sesi disember telah dibuka???
Pembelian no. pin adakah perlu dilakukan?? kalau perlu, dimana saya boleh membeli no. pin???


Monday, July 9, 2012 at 1:58:00 PM GMT+8
sweet6teen said...

salam . saya nak tanya . no pin untuk uitm tak sama ke dengan no pin upu?


Sunday, January 6, 2013 at 9:47:00 AM GMT+8

Post a Comment

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© MY ADHA - Jawatan Kosong dan Info Pegawai Tadbir Diplomatik PTD | Hakcipta Terpelihara 2008 - 2014
D.I.Y Themes ByBelajar SEO