PAKEJ PANDUAN SOALAN UJIAN M-TEST & TEMUDUGA eKPLI

PAKEJ PANDUAN SOALAN UJIAN M-TEST & TEMUDUGA eKPLI


PAKEJ PANDUAN SOALAN UJIAN M-TEST & TEMUDUGA eKPLI - KPLI/ DPLI j-QAF

 Kenapa ramai gagal dalam permohonan KPLI?

Ramai calon yang memohon KPLI akhirnya gagal bukan kerana tidak layak dari segi akademik TETAPI gagal memahami kehendak soalan ujian MTEST dan menampilkan diri sebagai seorang bakal guru semasa menghadiri temuduga KPLI. Jadi, bagaimanakah anda boleh lulus ujian MTEST dan seterusnya berjaya menepati kehendak panel penemuduga KPLI dan menarik perhatian mereka?

Tujuan eKPLI ini diterbitkan adalah khusus untuk membantu calon untuk meramal, bersedia dan dapat menghadapi ujian MTEST dan temuduga KPLI dengan lebih yakin dan berjaya melayakkan diri untuk memasuki Institut Pendidikan Guru (IPGM) di seluruh Malaysia. Kami yakin anda adalah di antara ribuan lepasan ijazah yang sangat berminat dengan bidang perguruan.

Kami juga faham yang anda sudah pun biasa dengan sesi temuduga kerja sebelum ini, pernah menghadiri kursus dan yakin untuk ditemuduga. Tetapi anda perlu menerima hakikat bahawa sesi ujian MTEST dan temuduga untuk KPLI adalah amat jauh berbeza. Anda perlukan pendekatan yang berbeza untuk meyakinkan penemuduga. Anda perlulah memiliki kemahiran untuk meyakinkan mereka supaya memilih anda, insan paling bertuah dari berpuluh ribu insan bertuah yang lain.

Pihak kami tidak hanya menyediakan set-set soalan sahaja kerana set-set soalan boleh berubah setiap tahun. Anda akan berhadapan dengan sesuatu yang baru dan tidak diajar di dalam mana-mana buku sekalipun. Anda perlukan rujukan yang berdasarkan pengetahuan dan pengalaman sebenar dunia pendidikan, dan kerana itulah eKPLI ini diterbitkan. Praktikal dan realistik adalah ciri istimewa yang ada pada pakej eKPLI ini.

Ujian MTEST (Malaysian Teacher Selection Test)

Sebijak mana sekalipun seseorang calon itu, jika tidak mengetahui teknik-teknik dan kemahiran yang khas ketika menjawab soalan MTEST, calon-calon masih akan gagal (sehingga bertahun-tahun). Tekniklah yang membezakan antara atlet yang cemerlang dan atlet yang biasa. Teknik jugalah yang membezakan antara ahli perniagaan yang berjaya dan ahli perniagaan yang gagal. Teknik ini biasanya tidak dihebahkan kerana ia menjadi senjata yang ampuh bagi sesetengah individu.

Pelajarilah teknik keguruan melalui Pakej eKPLI ini. Fahaminya dengan mendalam dan yakinlah dengan kemampuan anda untuk lulus MTEST kali ini. Teknik dan panduan keguruan ini hanya akan didedahkan kepada orang yang ingin berjaya dan orang yang berjaya yang saya maksudkan ialah ANDA!! eKPLI ini diterbitkan khusus untuk menjadi rujukan utama bakal calon KPLI pada setiap tahun.

eKPLI ini akan membincangkan kaedah-kaedah dan teknik yang berkesan untuk anda bagi menghadapi Ujian MTEST. Anda tidak akan dapat menjumpai teknik ini di mana-mana sekalipun kerana ia diterbitkan khusus untuk membantu calon-calon yang ingin memasuki KPLI. Teknik-teknik ini tidak terdapat di mana-mana kedai  buku atau laman web yang lain. Bukan hasil ciplak dan bukan peniruan daripada mana-mana penerbitan. Ia merupakan kajian komprehensif dan mendalam tentang KPLI sejak pertama kali ia diperkenalkan pada tahun 1985.

MTEST terdiri daripada 5 Kertas Ujian iaitu Ujian kefahaman Bahasa Melayu (Verbal), Ujian kefahaman Bahasa Inggeris, Ujian Kemahiran Matematik (Kuantitatif), Ujian Kecerdasan (Analitikal) dan INSAK (Sahsiah). Kami akan menerangkan dengan terperinci bagaimana saudara saudari boleh melepasi ujian-ujian ini dengan yakin. Anda tidak perlu lagi berada dalam kebingungan dan kebimbangan.  Kami akan mengajar anda bagaimana caranya untuk anda menjawab dengan pantas  dan tepat soalan-soalan tersebut.

Temuduga KPLI/ DPLI

Apakah kelemahan-kelemahan calon semasa temuduga KPLI dan bagaimanakah untuk mengatasinya? Apakah jawapan-jawapan yang sepatutnya diberikan oleh calon ketika ditemuduga? Apakah jawapan-jawapan yang harus dielakkan sama sekali? Siapakah mereka dan mengapakah mereka dilantik menjadi penemuduga KPLI? Apakah pantang larang ketika berdepan dengan penemuduga KPLI dan apakah yang anda perlu tekankan pada personaliti anda? Calon yang bagaimanakah yang mereka cari? Semuanya kami dedahkan di dalam pakej eKPLI ini.

Kami akan memberikan juga contoh-contoh soalan temuduga KPLI dan apakah jawapan-jawapan yang wajar anda berikan, sesuai dengan kehendak dan prasyarat profesion perguruan. Ketahui juga contoh-contoh jawapan calon-calon terdahulu yang menggagalkan mereka di peringkat temuduga KPLI. Bagaimana pula strategi anda untuk mempengaruhi penemuduga dan menyakinkan mereka bahawa anda layak dan berhak memasuki KPLI ini? Apakah prinsip dan etika diri anda yang perlu anda tonjolkan? Apakah persediaan terbaik anda sehari sebelum temuduga?

Rahsia yang ada di dalam eKPLI ini tidak ternilai harganya. Jika anda tidak merebut peluang keemasan ini, orang lain sudah tentu akan merebutnya lebih awal. Mulakanlah langkah pertama itu sebelum langkah itu dimulai oleh orang lain dulu. Ingat saudara saudari, 'masa itu emas' dan jangan menyesal di kemudian hari. Sesi temuduga KPLI ini adalah khas untuk memilih bakal guru. Jadi anda perlu tahu kemahuan, kehendak dan tahu menarik minat penemuduga. Jika anda hendak menjadi guru, bertanyalah kepada guru. Prinsip itulah yang menjadikan eKPLI ini sebagai rujukan paling penting untuk calon-calon yang serius ingin mendapatkan tempat dalam KPLI. Ingat, tempat adalah TERHAD!

Bagaimana ingin mendapatkan Pakej eKPLI?


Anda hanya perlu membayar RM60.00. Pakej eKPLI ini sangat berguna dan telah banyak membantu beribu-ribu calon yang memohon KPLI untuk melepasi Ujian MTEST & Temuduga KPLI dengan cemerlang dan jayanya. Pengasas eKPLI, Cikgu Wan Faizol adalah guru lepasan KPLI. Jadi, beliau banyak mengetahui rahsia dan teknik bagaimana untuk berjaya di dalam KPLI.

Kami menyediakan pelbagai saluran bayaran untuk kemudahan anda. Untuk membuat PEMBELIAN SEGERA yang mudah, selamat dan cepat, sila masukkan RM60.00 ke salah satu akaun bank berikut.

Selepas bayaran dibuat, sila SMS (DENGAN SEGERA) ke no. 0139790000 dengan menaip  EKPLI RM60.00 - NAMA PENUH ANDA, NO. TELEFON ANDA, E-MAIL ANDA (JIKA ADA), NAMA BANK dan MASA BAYARAN DIBUAT bagi memudahkan kami membuat pengesahan dan mendaftarkan nama anda dengan kadar segera. Sila pastikan masa bayaran yang dinyatakan adalah tepat. Kami akan mengesan bayaran anda melalui MASA BAYARAN. Tidak perlu telefon atau email. Hanya SMS dan tunggu pengesahan.MAYBANK ISLAMIC (MAYBANK)
MOHD ADHA BIN MOHD ZAIN - 563064100190


CIMB ISLAMIC BANK (CIMB BANK)
MOHD ADHA BIN MOHD ZAIN - 8601729987
Maklumat username dan password untuk login masuk ke Sistem eKPLI anda akan dihantar oleh Cikgu Wan Faizol ke nombor telefon bimbit anda sebaik sahaja pembayaran anda disahkan dan nama anda didaftarkan (Biasanya dalam tempoh 1 - 2 jam sahaja). Pakej eKPLI adalah dalam bentuk eBook (PDF) yang boleh didownload dan dicetak. Terdapat forum di mana anda boleh berbincang dengan ahli eKPLI.

Jadi, tunggu apa lagi? Dapatkan eKPLI dengan harga diskaun istimewa. Buat bayaran dan SMS sekarang!

Anda boleh menghubungi kami jika ada sebarang pertanyaan:
(Wakil Pengedar yang dilantik oleh Pengurus eKPLI - Cikgu Wan Faizol)

MOHD ADHA MOHD ZAIN
Tel : 0139790000 (SMS sahaja)
E-Mail : mdadha@yahoo.com
http://myadha.blogspot.com
http://www.facebook.com/adhazain
http://groups.yahoo.com/group/jawatankosongterkiniPerhatian (Penting)

* Anda akan diberikan satu alamat URL sistem download khas eKPLI (SULIT untuk pembeli sahaja) bersama username dan password.
* Apabila anda sudah memperolehi alamat URL download, username dan password, maka anda sudah boleh terus mendownload pakej dari mana-mana lokasi.
* Jika anda tidak mempunyai akses internet di rumah, dan jika ingin mendownload di Kafe Siber atau Pejabat, kami cadangkan anda membawa bersama Pen Drive berkapasiti besar.
* Anda dinasihatkan untuk menyimpan dengan selamat maklumat alamat URL download, username dan password kerana ia adalah hak milik anda.
* Pembeli dilarang untuk menyebarkan atau berkongsi sebarang maklumat yang dibeli kepada orang lain tanpa kebenaran bertulis dari pihak eKPLI.
* Pembeli juga dilarang untuk menciplak atau menjual kembali pakej eKPLI tanpa kebenaran bertulis dari pihak eKPLI.
* Produk eKPLI Adalah eBook Di dalam Format PDF dan bukan dalam format bercetak.
* Pastikan komputer anda mempunyai program Adobe Reader untuk membaca dan mencetak fail-fail pdf tersebut.
* Anda boleh menghubungi Cikgu Wan Faizol untuk bantuan dan khidmat nasihat: 0134819486

https://sites.google.com/site/pakejekpli/


PAKEJ PANDUAN SOALAN UJIAN M-TEST & TEMUDUGA eKPLI

0 comment... add one now

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.