Pendaftaran BR1M 2.0 Dalam Talian Di Luar Jangkaan - Ahmad Husni

Pendaftaran BR1M 2.0 Dalam Talian Di Luar Jangkaan - Ahmad Husni

Menteri Kewangan II, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata, pendaftaran secara dalam talian untuk BR1M 2.0 mendapat sambutan di luar jangkaan.

“Hanya dalam tempoh dua hari dari 1 November hingga 2 November, kami menerima 148,000 permohonan secara dalam talian.

“Sambutan ini menunjukkan bahawa sistem dalam talian (online) memudahkan orang ramai,” katanya selepas majlis pecah tanah di tapak kompleks bangunan baru Asrama Anak-Anak Yatim dan Warga Miskin Budi Mulia Nurul Huda di Chemor pada Sabtu.

Ahmad Husni berkata, permohonan itu menumpukan individu bujang yang berhak untuk mendapat bantuan sebanyak RM250, dan keluarga yang tidak menerima bantuan BR1M RM300 pada awal tahun ini.

“Bagi mereka yang menerima bantuan pada tahun ini, mereka tidak perlu memohon lagi kerana nama mereka sudah berada dalam sistem.

“Mereka hanya perlu memaklumkan kepada kita sekiranya terdapat perubahan pada alamat atau ketua keluarga sudah meninggal dunia,” kata beliau, sambil menambah bahawa para pemohon juga boleh menggunakan borang permohonan daripada agensi kerajaan selain pendekatan secara dalam talian.

- MSTAR Pendaftaran BR1M 2.0 Dalam Talian Di Luar Jangkaan - Ahmad Husni

0 comment... add one now

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.