Shahidan Kassim letak semua jawatan dalam FAM

Shahidan Kassim letak semua jawatan dalam FAM


Bekas Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim meletak jawatan dalam dua jawatankuasa kecil Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) selepas menerima surat pertuduhan daripada badan induk sukan bola sepak negara itu yang mendakwa beliau membuat kenyataan kepada media menyentuh kepimpinan FAM.

Beliau menerima surat tersebut semalam, yang memintanya mengemukakan surat tunjuk sebab mengapa tindakan tidak boleh diambil terhadapnya.

Shahidan, yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Perlis berkata, beliau tidak akan menjawab surat itu, sebaliknya memutuskan untuk meletak jawatan sebagai ahli Jawatankuasa Kewangan dan Pengurusan serta ahli Jawatankuasa Bolasepak Wanita.

“Saya juga berhasrat untuk meletak jawatan sebagai Presiden PFA tetapi buat masa ini, saya perlu menjadi penasihat kepada persatuan tersebut untuk membantu mencari sumber kewangan bagi membayar gaji pemain dalam skuad negeri sekarang.

“Keputusan muktamad mengenai perkara ini (peletakan jawatan) akan diumumkan beberapa hari lagi,” katanya.

- KOSMO! Shahidan Kassim letak semua jawatan dalam FAM

0 comment... add one now

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.