Kereta terbakar kerana isi minyak tidak matikan enjin


Satu rakaman video menunjukkan sebuah kenderaan terbakar akibat pemandunya tidak mematikan enjin semasa mengisi minyak di sebuah stesen minyak di Pulau Pinang.

Dalam rakaman tersebut, dua orang kanak-kanak melarikan diri dari kereta tersebut selepas pemandunya, seorang lelaki menyedari kereta tersebut terbakar.


Sedikit elektrik statik mencukupi untuk mulakan pembakaran di bahagian pam minyak. Mujur staff stesen ni terlatih, cekap dan pantas bertindak memadamkan kebakaran.


Namun, ada sesetengah pendapat mengatakan bahawa cetusan api itu terjadi kerana gelombang dari telefon bimbit.

0 comment... add one now

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

SMART WALLET

Untuk mendapatkan SMART WALLET yang menawan ini. WhatsApp "SMART WALLET" ke: 0139790000

lihat tawaran lebih lanjut

Tawaran Istimewa E-Book

Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan lebih 1,000 buah Koleksi E-book pelbagai topik dengan hanya RM20.00 sahaja. WhatsApp "E-BOOK RM20" ke: 0139790000

lihat tawaran

Ingin Kurangkan Bil Elektrik?

Jika bil elektrik anda tinggi setiap bulan, apa kata cuba pasang alat penjimat elektrik di rumah anda. Promosi terkini hanya RM60 poslaju percuma. WhatsApp / Telegram "JIMAT ELEKTRIK" ke: 0139790000