Himpunan Pembangkang di Dataran Merdeka

 



Mulai jam 2.15 petang tadi beberapa kumpulan peserta Himpunan Pembangkang yang berkumpul di lokasi berbeza mula berarak dan tiba di lokasi utama di Dataran Merdeka, di sini.

Dari Masjid Negara, peserta mula berarak menuju ke Dataran Merdeka dengan diketuai oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS bagi kawasan Gunung Semanggol, Razman Zakaria.

Turut kelihatan di Masjid Negara adalah Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan Datuk Dr Mohd Radzi Jidin yang juga Ahli Parlimen Putrajaya.

Terdahulu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Seri Takiyuddin Hassan mengingatkan peserta himpunan pembangkang hari ini agar mematuhi garis panduan ditetapkan dan memastikan perhimpunan berlangsung aman serta tertib.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Kota Bharu mengingatkan demikian ketika singgah memberi taklimat ringkas kepada peserta yang berkumpul di hadapan kompleks beli-belah Sogo




Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url