Produk terapi Al Jabbar bantu sembuh penyakit

AL-JABBAR Healthcare Sdn Bhd, anak syarikat Al Jabbar Group yang ditubuhkan dua tahun lalu memperkenalkan produk mesin terapi medan elektrik statik Dr Jism, penapis air beralkali Dr Jabbar, mesin urut kaki refleksologi dan juga pembersih udara ‘Air Purifier.

Dr Jism, mesin terapi medan elektrik statik didakwa mampu memecahkan lemak di dalam salur darah. Mempunyai kepelbagaian fungsi, iaitu voltan tinggi, voltan negatif, tenaga gelombang ringan, voltan rendah dan pengionan negatif.

Ketua Pegawai Operasi Al- Jabbar Healthcare, Burhanuddin Hussin, mendakwa Dr Jism boleh membantu merawat penyakit seperti lemah syahwat, darah tinggi, kencing manis, strok, gout, batu karang, asma, Parkinson, tekanan, senggugut, haid tidak teratur, penuaan dan lemah sendi.

Katanya, rawatan terapi medan elektrik statik pada asasnya menggunakan getaran elektrik bagi melancarkan serta memecahkan lemak dalam pembuluh darah.

Sistem Penapisan Water Pro yang berasaskan teknologi nano mempunyai tahap kealkalian yang tinggi iaitu pH 7.9. Sistem enam penapis menggunakan teknologi Jepun dan Korea Selatan itu didakwa berupaya menyahkan toksin, kotoran dan pelbagai bahan cemar kimia.

Selain itu, Al-Jabbar Healthcare juga mengeluarkan produk pembersih udara yang mampu membebaskan ion negatif bagi meneutralkan kandungan ion positif yang menjadi punca stres dan kemurungan.

Mesin urut kaki refleksologinya pula berupaya merangsang zon reflek, sistem saraf, titik akupuntur, otot serta saluran darah. Ia mampu memperbaiki perjalanan darah dan meningkatkan sistem imunisasi badan.

Kini, Al-Jabbar Healthcare menjalin kerjasama dengan koperasi di Malaysia.

Al-Jabbar juga memberi peluang kepada mereka yang ingin menjana ekonomi dengan menjadi pengedar kepada produk keluaran Al-Jabbar Healthcare.

Seorang pengguna mesin Dr Jism, Juned Mustafa yang menghidap penyakit Parkinson sejak tujuh tahun lalu mendakwa sejak menggunakan mesin itu penyakitnya berjaya disembuhkan.

“Dulu tangan saya sering menggeletar. Badan saya sering sakit, lenguh, pening dan berjalan terlalu perlahan.

“Tetapi sejak menggunakan mesin ini, saya dapat tidur dengan nyenyak. Boleh berjalan dengan pantas tanpa menggunakan tongkat, sengal serta lenguh badan juga semakin berkurangan,” katanya.

Bagi yang ingin mencuba produk keluaran Al-Jabbar Healthcare atau ingin menjadi pengedar, boleh ke No 12, Jalan Prima Saujana 1/1A, Taman Prima Saujana, Seksyen 1, 43000 Kajang, Selangor atau hubungi 03-87379476/03-87346372 atau 012-2475922 atau layari www.aljabbar.com.my untuk maklumat lanjut.